Valmistusohje

muutaamaa erilaista salaattia, esimerkiksi tammenlehti- ja jääsalaattia sekä rucolaa
4–5 dl pilkottuja herkkutatteja
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
kapriksia
parmesaanilastuja
1 appelsiinin mehu
tuoretta basilikaa

  1. Revi salaatinlehdet salaattikulhon pohjalle.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy, pilkotut tatit ja valkosipulinkynnet. Paista reilut 5 minuuttia, sekoita välillä.
  3. Mausta suolalla, pyöräytä joukkoon myllystä pari kolme kertaa.
  4. Kaada sienet salaatinlehtien päälle.
  5. Ripottele pinnalle kapriksia ja parmesaanilastuja. Pirskota salaatin päälle appelsiinista puristettua mehua.
  6. Koristele rouhituilla basilikanlehdillä.

    Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 154 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 11.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Sokerit 4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Natrium 592.8 mg
  • Kalsium 162.9 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 14.1 mg
Jaa sivu