Italialainen tattisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sienet_herkkutattisalaatti.jpg
Italialainen tattisalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Salaatit
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
muutaamaa erilaista salaattia, esimerkiksi tammenlehti- ja jääsalaattia sekä rucolaa
4–5 dl pilkottuja herkkutatteja
3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
kapriksia
parmesaanilastuja
1/2 appelsiinin mehu
tuoretta basilikaa
- Revi salaatinlehdet salaattikulhon pohjalle.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy, pilkotut tatit ja valkosipulinkynnet. Paista reilut 5 minuuttia, sekoita välillä.
- Mausta suolalla, pyöräytä joukkoon myllystä pari kolme kertaa.
- Kaada sienet salaatinlehtien päälle.
- Ripottele pinnalle kapriksia ja parmesaanilastuja. Pirskota salaatin päälle appelsiinista puristettua mehua.
- Koristele basilikanlehdillä.
- Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.46 kg CO2 ekv
- Energia 154 kcal/annos
- Rasva 11.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
- Proteiini 6.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7 g
- Sokerit 4 g
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Natrium 592.8 mg
- Kalsium 162.9 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 14.1 mg
Pääraaka-aineet
-
40 gramsJuusto, parmesaania, kova
-
3 tbsp, drainedKapris, purkitettu
-
3 rklBasilika, tuore
-
1 dlTäysmehu, appelsiinitäysmehu
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 rklOliiviöljy
-
8 gValkosipuli
-
180 gHerkkutatti
-
50 gRucola
-
100 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso