Ainesosat

  • 100 g
    Lehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
  • 50 g
    Rucola
  • 180 g
    Herkkutatti
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 2 1/2 rkl
    Oliiviöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1 dl
    Täysmehu, appelsiinitäysmehu
  • 3 rkl
    Basilika, tuore
  • 3 tbsp, drained
    Kapris, purkitettu
  • 40 grams
    Juusto, parmesaania, kova

Reseptin ravintosisältö

Energia 154 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 162.9 mg
  • Natrium 592.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Proteiini 6.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 11.5 g

Valmistusohje

muutaamaa erilaista salaattia, esimerkiksi tammenlehti- ja jääsalaattia sekä rucolaa
4–5 dl pilkottuja herkkutatteja
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
kapriksia
parmesaanilastuja
1 appelsiinin mehu
tuoretta basilikaa

  1. Revi salaatinlehdet salaattikulhon pohjalle.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy, pilkotut tatit ja valkosipulinkynnet. Paista reilut 5 minuuttia, sekoita välillä.
  3. Mausta suolalla, pyöräytä joukkoon myllystä pari kolme kertaa.
  4. Kaada sienet salaatinlehtien päälle.
  5. Ripottele pinnalle kapriksia ja parmesaanilastuja. Pirskota salaatin päälle appelsiinista puristettua mehua.
  6. Koristele rouhituilla basilikanlehdillä.

    Tarjoa hyvän leivän kanssa.
Jaa sivu