Itämainen nuudelisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/itamainen_nuudelisalaatti_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
200 g täysjyvänuudeleita
marinadi
0,5 dl öljyä
1 dl makeaa chilikastiketta
0,5 dl kalakastiketta
0,5 limen mehu
lisäksi
3 porkkanaa
200 g vihreitä papuja (pakaste)
150 g sokeriherneitä (pakaste)
1 kevätsipuli tai purjo
4 rkl suolapähkinöitä
tuoretta korianteria
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita valutettujen ja jäähtyneiden nuudeleitten joukkoon.
Keitä ja jäähdytä vihreät pavut ja sokeriherneet, sekoita nuudeleiden joukkoon. Anna maustua viileässä salaatin valmistuksen ajan.
Raasta porkkanat karkealla raastimella. Pilko kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki salaattiainekset nuudelien joukkoon ja ripottele pinnalle tuoretta, silputtua korianteria.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
387
kcal/annos
- C-vitamiini 24.3 mg
- Rauta 4.5 mg
- Kalsium 82.2 mg
- Natrium 324.4 mg
- Kuitu, kokonais- 9.2 g
- Sokerit 6.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 53 g
- Proteiini 11.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Rasva 17.7 g
Ainesosat
-
200 gNuudeli, täysjyvävehnä
-
45 gRypsiöljy
-
50 gKalaliemi, laimennettu
-
0.5 kplLimetit
-
3 kplPorkkana
-
200 gPapu, vihreä
-
150 gHerne
-
1 purjoPurjo
-
4 rklPähkinä, suolapähkinä