Itämainen nuudelisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/itamainen_nuudelisalaatti_vaaka_H.jpg
Itämainen nuudelisalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Salaatit
Valmistusohje
200 g täysjyvänuudeleita
Marinadi
0,5 dl öljyä
1 dl makeaa chilikastiketta
0,5 dl kalakastiketta
0,5 limen mehu
Lisäksi
3 porkkanaa
200 g vihreitä papuja (pakaste)
150 g sokeriherneitä (pakaste)
1 kevätsipuli tai purjo
4 rkl suolapähkinöitä
tuoretta korianteria
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita valutettujen ja jäähtyneiden nuudeleitten joukkoon.
- Keitä ja jäähdytä vihreät pavut ja sokeriherneet, sekoita nuudeleiden joukkoon. Anna maustua viileässä salaatin valmistuksen ajan.
- Raasta porkkanat karkealla raastimella. Pilko kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki salaattiainekset nuudelien joukkoon ja ripottele pinnalle tuoretta, silputtua korianteria.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 387 kcal/annos
- C-vitamiini 24.3 mg
- Rauta 4.5 mg
- Kalsium 82.2 mg
- Natrium 324.4 mg
- Kuitu, kokonais- 9.2 g
- Sokerit 6.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 53 g
- Proteiini 11.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Rasva 17.7 g
Pääraaka-aineet
-
200 gNuudeli, täysjyvävehnä
-
45 gRypsiöljy
-
50 gKalaliemi, laimennettu
-
0.5 kplLimetit
-
3 kplPorkkana
-
200 gPapu, vihreä
-
150 gHerne
-
1 purjoPurjo
-
4 rklPähkinä, suolapähkinä