Ituleivät

2 annosta

Valmistusohje

4 viipaletta täysjyväleipää (esimerkiksi kaura tai ruis)
4 rkl valitsemaasi tahnaa tai levitettä, esimerkiksi porkkanalevitettä
100 g mungpavun ituja tai parsakaalin versoja
2 tomaattia
(mustapippuria myllystä)

  1. Paahda leipäviipaleet kevyesti halutessasi. Levitä ruokalusikallinen valitsemaasi tahnaa kullekin leipäviipaleelle.
  2. Viipaloi tomaatit.
  3. Pese idut hyvin ja käytä mahdollisimman tuoreita ituja.
  4. Lisää tahnan päälle leiville idut tai versot sekä tomaattiviipaleet.
  5. Rouhaise halutessasi tomaatin päälle mustapippuria.

    Testattu Marttakeittiössä
  • Energia 221 kcal/annos
  • Rasva 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 8.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.7 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Kuitu, kokonais- 8.8 g
  • Natrium 286.6 mg
  • Kalsium 44.6 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • C-vitamiini 26.6 mg