Ituleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_ituleivat_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Junnukokki (lapsille)
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
- Vegaani
Valmistusohje
4 viipaletta täysjyväleipää (esimerkiksi kaura tai ruis)
4 rkl valitsemaasi tahnaa tai levitettä, esimerkiksi porkkanalevitettä
100 g mungpavun ituja tai parsakaalin versoja
2 tomaattia
(mustapippuria myllystä)
- Paahda leipäviipaleet kevyesti halutessasi. Levitä ruokalusikallinen
valitsemaasi tahnaa kullekin leipäviipaleelle. - Viipaloi tomaatit. Lisää tahnan päälle leiville idut tai versot sekä tomaattiviipaleet. Rouhaise halutessasi tomaatin päälle mustapippuria yksi pyöräytys.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 4.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 8.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.7 g
- Sokerit 7.7 g
- Kuitu, kokonais- 8.8 g
- Natrium 286.6 mg
- Kalsium 44.6 mg
- Rauta 3.6 mg
- C-vitamiini 26.6 mg
Ainesosat
-
2 kplTomaatti
-
100 gItu, keskiarvo, sinimailanen, mungopapu
-
4 rklHummus, kaupallinen
-
4 kplRuisleipä, tumma täysjyväleipä vähäsuolainen