Järvikalaputtanesca

Järvikalaputtanescan valmistus vie vain vartin ja lopputulos on lämmittävän maukas! Italialaisen klassikon suomalaisessa versiossa anjoviksen tai sardiinin sijaan makua antaa säilötty luonnonkala.

4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
n. 350 g täysjyväspagettia
250 g kirsikkatomaatteja tai 1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 dl oliiveja
n. 150 g luonnonkalasäilykettä, esim. järkisärki
1 kasvisliemikuutio
2 rkl öljyä
1 rkl viinietikkaa tai balsamicoa
2 tl sokeria
2 tl oreganoa
¼ tl chilijauhetta
8 dl vettä

Päälle: mustapippuria myllystä, raastettua parmesania tai pecorinoa, tuoretta basilikaa

  1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulin kynnet.
  2. Laita kaikki ainekset kattilaan.
  3. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Laske hieman lämpöä ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes pasta on kypsää.
    Tarjoile rouhitun mustapippurin, juustoraasteen ja tuoreen basilikan kanssa.

Vinkki: Reseptiä on helppo varioida. Lisää joukkoon suikaloituja kasviksia, palkokasvivalmistetta, kikherneitä tai lohta.

Vinkki: Vegaanisen puttanescan teet vaihtamalla kalan kapriksiin.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 471 kcal/annos
  • C-vitamiini 10.8 mg
  • Rauta 4 mg
  • Kalsium 94.5 mg
  • Natrium 756.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 8 g
  • Sokerit 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 74.6 g
  • Proteiini 20.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 12.9 g