Järvikalalevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/06/8b286989-65da-4910-a480-895caac68f98.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- dipit ja marinadit
- Kalaruoat
- Kesä
Valmistusohje
1 prk luonnonkalaa rypsiöljyssä tai muuta suomalaista kalasäilykettä
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 kesäsipuli
0,5 nippua tilliä
n. 3 rkl sitruunamehua
ripaus pippuria
ripaus suolaa
1. Valuta kalasäilykkeestä öljy ja survo se tarvittaessa pienemmäksi haarukalla. Pilko sipuli ja tilli.
2. Notkista tuorejuusto sitruunamehulla. Lisää sipuli, tilli ja säilykekala. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
3. Sekoita levitteen aineet keskenään. Tarjoa leivän päällisenä, ruis- ja kauranappien täytteenä, uuniperunoiden täytteenä tai varhaisperunoiden kanssa.
Savuisen makuisen tahnan saat käyttämällä savukalasäilykkeitä, kuten savumuikkua tai savusärkeä. Kesäsipulin tilalla voi käyttää 0,5-1 kpl kelta- tai punasipulia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
96
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 3.4 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 44.9 mg
- Natrium 146.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Sokerit 1.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.3 g
- Proteiini 3.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Rasva 8.3 g
Ainesosat
-
120 g1 prk luonnonkalaa rypsiöljyssä tai muuta suomalaista kalasäilykettä
-
200 g200 g ruohosipulituorejuustoa
-
1 kpl1 kesäsipuli
-
0.5 vartta0,5 nippua tilliä
-
3 rkln. 3rkl sitruunamehua
-
1 ripausripaus pippuria
-
1 ripausripaus suolaa