Järvikalalevite
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Välipalat
Valmistusohje
1 prk luonnonkalaa rypsiöljyssä tai muuta suomalaista kalasäilykettä
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 pieni kesäsipuli varsineen
1 rkl hienonnettua tilliä
n. 1-2 rkl sitruunamehua
(maitoa)
ripaus pippuria
ripaus suolaa
1. Valuta kalasäilykkeestä öljy ja survo se tarvittaessa pienemmäksi haarukalla. Hienonna sipuli ja tilli.
2. Notkista tuorejuusto sitruunamehulla ja tarvittaessa maidolla lisää.
3. Lisää sipuli, tilli ja säilykekala. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4. Sekoita levitteen aineet keskenään.
5. Tarjoa leivän päällisenä, ruis- ja kauranappien täytteenä, uuniperunoiden täytteenä tai varhaisperunoiden kanssa.
Savuisen makuisen tahnan saat käyttämällä savukalasäilykkeitä, kuten savumuikkua tai savusärkeä. Kesäsipulin tilalla voi käyttää 0,5 kpl kelta- tai punasipulia.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 95 kcal/annos
- Rasva 8.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.1 g
- Sokerit 1.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 146.3 mg
- Kalsium 44.8 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 ripausripaus suolaa
-
1 ripausripaus pippuria
-
1 rklTäysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton
-
2 varttaTilliä, tuoretta
-
1 kpl1 kesäsipuli
-
200 g200 g ruohosipulituorejuustoa
-
120 g1 prk luonnonkalaa rypsiöljyssä tai muuta suomalaista kalasäilykettä