Järvikalapasteijat

20 annosta

Valmistusohje

Voitaikina

250 g voita tai margariinia
250 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja
250 g maitorahkaa (tai 1,5 dl kylmää vettä)

  1. Nypi jauhot ja rasva sekaisin ja lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen.
  2. Laita jääkaappiin tunniksi.
  3. Kauli jääkaapissa levännyt taikina ohueksi levyksi, ja leikkaa siitä (muotilla) esimerkiksi ympyröitä tai neliöitä ja täytä järvikalatäytteellä.

Täyte

2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 prk järvikalasäilykettä
50 g tuoretta tilliä
150 g ranskankermaa
1 mm mustapippuria myllystä
1 mm suolaa

Voiteluun kananmuna

  1. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita ohran joukkoon järvikalasäilyke sekä ranskankerma ja tilli.
    Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
  3. Kauli voitaikina jauhotetulla pöydällä levyksi ja leikkaa siitä neliöitä.
  4. Täytä neliöt noin ruokalusikallisella täytettä, taita pasteija puoliksi ja painele haarukalla reunat kiinni.Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla pintaan muutama reikä.
  5. Paista 225 asteessa uunin keskitasollanoin 15 minuuttia tai kunnes pasteijat ovat kypsät.
  • Energia 184 kcal/annos
  • Rasva 12.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 101 mg
  • Kalsium 35.6 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 1 mg