Järvikalapihvit

Tarjoa kalapihvien lisäkkeenä perunasosetta, lämmintä kasvislisäkettä ja salaattia. Jos haluat kalaisammat pihvit, lisää massaan yksi purkki enemmän järvikalasäilykettä.

G
12 annosta

Valmistusohje

300 g (2 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä
100 g sipulia tuoretta tai pakastettua
100 g (0,5 prk) ruohosipuli- tai yrttituorejuustoa
2 kananmunaa
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
70 g (1 pkt) tomaattipyreetä
1–2 rkl sitruunanmehua
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
0,5 tl suolaa

  1. Valuta kaloista öljy, laita kalat kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kuutiot pehmeäksi tilkassa öljyä. Anna jäähtyä.
  3. Lisää kalan joukkoon kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  4. Nostele lusikalla nokareita leivinpaperoidulle pellille, muotoile ne pihveiksi lusikalla tai kostutetuin käsin.
  5. Paista pihvejä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Vinkki: Kalapihvit sopivat erinomaisesti ruisleivästä, sämpylästä tai paahdetuista bataattiviipaleista valmistetun hampurilaisen väliin.

Hiilijalanjälki
0.32 kg CO2 ekv
  • Energia 83 kcal/annos
  • Rasva 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 8.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.5 g
  • Sokerit 1.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 221.7 mg
  • Kalsium 17.6 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 3.1 mg

Testattu Marttakeittiössä