Ainesosat

  • 300 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 200 g
    Juuriselleri/mukulasellerit
  • 2 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Basilika, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 174 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.5 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • Kalsium 49.1 mg
  • Natrium 625.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Sokerit 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.8 g
  • Proteiini 17.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 6.9 g

Valmistusohje

300 g jauhelihaa
1 sipuli
3 porkkanaa
pala selleriä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
basilikaa tai oreganoa

1. Ruskista jauheliha kattilassa murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, raastetut porkkanat ja selleri sekä vähän myöhemmin jauhot.
3. Kun seos on hetken kypsynyt, lisää joukkoon vesi ja mausteet.
4. Hauduta noin 15 minuuttia.

Jaa sivu