Jauheliha-kasviskastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Jauhelihakasviskastike.jpg
Valmistusohje
300 g jauhelihaa
1 sipuli
3 porkkanaa
pala selleriä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
basilikaa tai oreganoa
- Ruskista jauheliha kattilassa murumaiseksi seokseksi.
- Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, raastetut porkkanat ja selleri sekä vähän myöhemmin jauhot.
- Kun seos on hetken kypsynyt, lisää joukkoon vesi ja mausteet.
- Hauduta noin 15 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 14.5 mg
- Rauta 3.1 mg
- Kalsium 49.1 mg
- Natrium 625.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Sokerit 5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.8 g
- Proteiini 17.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Rasva 6.9 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
300 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
200 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
2 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlBasilika, kuivattu
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus