Jauheliha-kasviskastike

4 annosta

Valmistusohje

300 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
pala selleriä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl lihalientä
1 tl suolaa
mustapippuria
basilikaa tai oreganoa

  1. Ruskista jauheliha kattilassa murumaiseksi seokseksi.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja selleri sekä vähän myöhemmin jauhot.
  4. Kun seos on hetken kypsynyt, lisää joukkoon lihaliemi ja yrtit.
  5. Maista ja mausta mieleiseksi.
  6. Hauduta noin 15 minuuttia.

    Testattu Marttakeittiössä

u003ch4u003eTämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! u003ca href=u0022https://www.martat.fi/sovellus/u0022u003eLataa se sovelluskaupasta! u003c/au003eu003c/h4u003e

Hiilijalanjälki
1.01 kg CO2 ekv
  • Energia 178 kcal/annos
  • Rasva 7.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Proteiini 17.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.2 g
  • Sokerit 5 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 792.2 mg
  • Kalsium 49.9 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • C-vitamiini 14.7 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus