Jauheliha-kasviskastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Jauhelihakasviskastike.jpg
Jauheliha-kasviskastike
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
300 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa
pala selleriä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl lihalientä
1 tl suolaa
mustapippuria
basilikaa tai oreganoa
- Ruskista jauheliha kattilassa murumaiseksi seokseksi.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja selleri sekä vähän myöhemmin jauhot.
- Kun seos on hetken kypsynyt, lisää joukkoon lihaliemi ja yrtit.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
- Hauduta noin 15 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
u003ch4u003eTämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! u003ca href=u0022https://www.martat.fi/sovellus/u0022u003eLataa se sovelluskaupasta! u003c/au003eu003c/h4u003e
1.01 kg CO2 ekv
- Energia 178 kcal/annos
- Rasva 7.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 17.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.2 g
- Sokerit 5 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 792.2 mg
- Kalsium 49.9 mg
- Rauta 3.1 mg
- C-vitamiini 14.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
5 gValkosipuli
-
1 tlLihaliemijauhe/tiiviste
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
200 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
300 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %