Valmistusohje

10 ohutta pihviä

400 g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa
1 dl vettä tai maitoa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
mustapippuria

  1. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Mittaa kulhon pohjalle vesi tai maito ja sekoita siihen korppujauhot.
  3. Anna turvota hetki.
  4. Sekoita joukkoon jauheliha, porkkanaraaste, muna, kämmenellä hienonnettu rakuuna, suola ja pippuri.
  5. Taputtele taikinasta kostutetuin käsin 10 ohutta pihviä leivinpaperin päälle uunipannuun.
  6. Paista uunissa 250°C:ssa  noin 8 minuuttia.

Ainesosat

  • 400 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 dl
    Jauho, korppujauho
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 tl
    Rakuuna, kuivattu
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 217 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.2 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • Kalsium 31.3 mg
  • Natrium 673.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.1 g
  • Proteiini 23.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 10.5 g
Jaa sivu