Valmistusohje

10 ohutta pihviä

400 g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa
1 dl vettä tai maitoa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
mustapippuria

  1. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Mittaa kulhon pohjalle vesi tai maito ja sekoita siihen korppujauhot.
  3. Anna turvota hetki.
  4. Sekoita joukkoon jauheliha, porkkanaraaste, muna, kämmenellä hienonnettu rakuuna, suola ja pippuri.
  5. Taputtele taikinasta kostutetuin käsin 10 ohutta pihviä leivinpaperin päälle uunipannuun.
  6. Paista uunissa 250°C:ssa  noin 8 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 217 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 10.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Proteiini 23.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.1 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 673.1 mg
  • Kalsium 31.3 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • C-vitamiini 2.2 mg
Jaa sivu