Valmistusohje

400 g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa
1 dl vettä
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
1 tl jauhelihamaustetta
mustapippuria

    1. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi.
    2. Mittaa kulhon pohjalle vesi tai maito ja sekoita siihen korppujauhot.
    3. Anna turvota hetki.
    4. Sekoita joukkoon jauheliha, porkkanaraaste, muna, kämmenellä hienonnettu rakuuna, suola, jauhelihamauste ja pippuri.
    5. Taputtele taikinasta kostutetuin käsin noin 10 ohutta pihviä leivinpaperin päälle uunipellille.
    6. Paista uunissa 225°C:ssa  noin 15-20 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 217 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 10.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Proteiini 23.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.1 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 673.1 mg
  • Kalsium 31.3 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • C-vitamiini 2.2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus