Jauheliha-soijarouhekastike

Jauhelihakastikkeen edullisempi versio, johon käytetään saman verran jauhelihaa ja soijarouhetta. Kokeile sujauttaa kastikkeen joukkoon myös vaikka raastettu porkkana tai hienonnettu paprika!

4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g jauhelihaa
1 dl soijarouhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
3 dl vettä
ripaus sokeria
2 tl kuivattua basilikaa, oreganoa tai timjamia

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
2. Ruskista jauheliha paistinpannussa. Lisää soijarouhe ja mausta suolalla, jauhelihamausteella ja pippurilla.
3. Lisää sipuli, valkosipuli ja jatka paistamista keskilämmöllä muutama minuutti. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.
4. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, vesi, ripaus sokeria ja yrtit.
5. Hauduta kannen alla vähäisellä lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
6. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi.

Tarjoa kastike keitetyn pastan, raastetun juuston ja raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki! Pakasta loput jauhelihapakkauksesta seuraavaa kokkailukertaa varten!

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.08 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 209 kcal/annos
  • Rasva 6.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Proteiini 20.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 14 g
  • Sokerit 7.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 856.5 mg
  • Kalsium 75 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • C-vitamiini 15.3 mg

Kokeile vaihteeksi kasvisversiota!