Valmistusohje

400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 maustemitta mustapippuria
½ tl basilikaa
½ tl oreganoa
1-2 maustemittaa timjamia

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
2. Paahda jauheliha paistinpannussa.
3. Lisää sipuli, valkosipuli ja jauhot. Sekoita kunnes jauhot häviävät lihan joukkoon.
4. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet.
5. Siirrä kastike kattilaan ja hauduta kannen alla vähäisellä lämmöllä 15-20 minuuttia.
6, Tarkista maku.

Tarjoa kastike keitetyn pastan ja raastetun juuston kanssa.

Ainesosat

  • 400 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 2 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/6 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 tl
    Basilika, kuivattu
  • 1/2 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1/4 tl
    Timjami

Reseptin ravintosisältö

Energia 216 kcal/annos
  • C-vitamiini 16 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • Kalsium 26.5 mg
  • Natrium 662.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.1 g
  • Proteiini 22.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Rasva 9.1 g
Jaa sivu