Valmistusohje

10 hengelle

1 kg jauhelihaa
2 dl korppujauhoja
4 dl vettä
1–2 sipulia
2 kananmunia
2,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
2 tl jauhelihamaustetta
(tai muita mausteita ja yrttejä oman maun mukaan)

1. Mittaa neste ja korppujauhot kulhoon, sekoita. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia.
2. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi.
3. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi murekemassaksi.
4. Muotoile massasta mureke uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
5. Paista 200 °C, noin 40-45 min. Tarkista kypsyys.

Murekkeen voit täyttää esimerkiksi keitetyillä kananmunilla, kasviksilla tai sienillä.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 10.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
  • Proteiini 23.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.2 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 680.5 mg
  • Kalsium 20.4 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus