Valmistusohje

10 hengelle

1 kg jauhelihaa
2 dl (100 g) korppujauhoja tai kauraleseitä
4 dl nestettä, esim. vettä
1–2 (100 g) sipulia
2 kananmunia
1 rkl yrttisuolaa
1 tl valkopippuria
1–2 rkl paprikajauhetta
(muita mausteita)

1. Mittaa neste ja korppujauhot kulhoon. Anna korppujauhojen turvota 10 minuuttia.
2. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi.
3. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi murekemassaksi.
4. Muotoile massasta
pyöryköitä paista uunissa  (250 °C, noin 10 min),
pihvejä (250 °C, 15 min) tai
iso mureke (200 °C, 30 min).

Murekkeen voit täyttää esimerkiksi keitetyillä kananmunilla, kasviksilla tai sienillä.

Ainesosat

  • 1000 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 2 dl
    Jauho, korppujauho
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 100 g
    Sipuli
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 rkl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1 tl
    Valkopippuri
  • 1 1/2 rkl
    Paprikajauhe

Reseptin ravintosisältö

Energia 222 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.1 mg
  • Rauta 4 mg
  • Kalsium 23.1 mg
  • Natrium 517.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
  • Proteiini 23.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
  • Rasva 10.3 g
Jaa sivu