Ainesosat

  • 300 g
    Peruna, kuorittu
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Valkopippuri
  • 300 g
    Maksa, naudan
  • 2 rkl
    Voi
  • 2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 tsp
    Meirami, kuivattu
  • 1 iso annos (200.0 g)
    Sipuli, paistettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 298 kcal/annos
  • C-vitamiini 23.9 mg
  • Rauta 5.1 mg
  • Kalsium 52.5 mg
  • Natrium 675.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
  • Proteiini 12.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.6 g
  • Rasva 21 g

Valmistusohje

300 g raakaa perunaa
1 sipuli
1 muna
1 tl suolaa
½ tl valko- tai mustapippuria
½ tl meiramia
300 g jauhettua maksaa

Paistamiseen:
margariinia tai voita

Lisäksi:
runsaasti haudutettuja sipulirenkaita

Kastike:
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria

  1. Pese ja kuori kasvikset.
  2. Raasta perunat hienoksi raasteeksi.
  3. Hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi.
  4. Sekoita kasvikset, muna ja mausteet maksan joukkoon.
  5. Paista taikinasta ohukaispannulla paksuhkoja pihvejä.

    Tarjoa pihvien kanssa keitettyjä perunoita, puolukkasurvosta ja haudutettua sipulia.
    Jos haluat kastiketta, kuumenna paistamisen jälkeen pannulla kermaa (tai maitoa).
    Mausta liemi ja lusikoi pihvien päälle.
Jaa sivu