Jogurtti-raparperipiirakka

G

Valmistusohje

Pohja
3 dl kauraista jauhoseosta (gluteeniton)
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl sulatettua margariinia tai voita (n. 130g)
2 kananmunaa
1 dl jogurttia (esim. maustamaton tai vanilja)

  1. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään.
  2. Lisää sula rasva ja sekoita nopeasti. Ota muutama ruokalusikallinen syrjään odottamaan.
  3. Lisää kananmunat ja jogurtti.
  4. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina kostutetuin sormin tasaiseksi vuoan pohjalle sekä reunoille. Taikina on löysähköä, se saa jäädä epätasaiseksi.

Täyte
n. 4 dl raparperia paloiteltuna
1 kananmuna
2 dl jogurttia (esim. maustamatonta tai vanilja)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  1. Ripottele raparperit taikinan päälle. Laita enemmän reunoja kohti, kuin aivan keskelle tasaisemman kypsymisen aikaan saamiseksi.
  2. Yhdistä loput täytteen ainekset ja kaada raparperien päälle.
  3. Ripottele vielä syrjään laitettu pohjataikinan osa piirakan pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos käytät paksua turkkilaista jogurttia, lisää tilkka maitoa tai mehua taikinaa notkistamaan. Jogurtin tilalta voit kokeilla myös rahkaa ja raparperien tilalta marjoja.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!