Jogurttijäätelöä ja lakkakastiketta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/jogurttijaateloMartat_H.jpg
Jogurttijäätelöä ja lakkakastiketta
-
Avainsanat:
- Joulu
- Jälkiruoat
- Kesä
- Marjat
Valmistusohje
4 dl turkkilaista jogurttia
1–2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
- Jäädytä mielellään metallinen kulho pakastimessa. Mittaa kylmään kulhoon jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 1-2 minuuttia. Tarkista makeus. Siirrä seos pakastimeen jäätymään.
- Sekoita jogurttiseosta aluksi noin 20 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä, voit sekoittaa harvemmin. Pakastusaika on 2–3 tuntia. Jogurttijäätelön pitää olla notkeaa, ei umpijäistä.
- Vatkaa jäätelö tasaiseksi vielä juuri ennen tarjoamista. Annostele jogurttijäätelö annosmaljoihin. Tarjoa jäätelön kanssa lakkakastiketta ja lakkoja. Jogurttijäätelö sulaa nopeasti.
- Tarjoa jäätelön kanssa lisäksi keksinmuruja, pähkinöitä, suklaarouhetta tai vaahterasiirappia. Lakkojen tilalla voi tietysti käyttää muita marjoja ja marjakastiketta.
- Jos teet jäätelön jo edellisenä päivänä tai aiemmin, se jäätyy aika kovaksi. Silloin se on hyvä ottaa jääkaappiin pehmenemään noin 1–2 tuntia ennen tarjoamista.
Lakkakastike
200 g lakkoja eli hilloja
0,5 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
- Lisää kattilaan vesi ja marjat, kiehauta.
- Lisää sokeri ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää sitruunamehu ja soseuta seos sauvasekoittimella.
- Paseeraa seos eli kaada siivilään ja painele ja sekoita seosta lusikalla, kunnes siivilään jäävät ainoastaan siemenet.
- Jäähdytä valmis kastike.
Testattu Marttakeittiössä