Jogurttijäätelöä ja lakkakastiketta

Valmistusohje

4 dl turkkilaista jogurttia
1–2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

 1. Jäädytä mielellään metallinen kulho pakastimessa. Mittaa kylmään kulhoon jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 1-2 minuuttia. Tarkista makeus. Siirrä seos pakastimeen jäätymään.
 2. Sekoita jogurttiseosta aluksi noin 20 minuutin välein sähkövatkaimella. Kun seos alkaa jäätyä, voit sekoittaa harvemmin. Pakastusaika on 2–3 tuntia. Jogurttijäätelön pitää olla notkeaa, ei umpijäistä.
 3. Vatkaa jäätelö tasaiseksi vielä juuri ennen tarjoamista. Annostele jogurttijäätelö annosmaljoihin. Tarjoa jäätelön kanssa lakkakastiketta ja lakkoja. Jogurttijäätelö sulaa nopeasti.
 4. Tarjoa jäätelön kanssa lisäksi keksinmuruja, pähkinöitä, suklaarouhetta tai vaahterasiirappia. Lakkojen tilalla voi tietysti käyttää muita marjoja ja marjakastiketta.
 5. Jos teet jäätelön jo edellisenä päivänä tai aiemmin, se jäätyy aika kovaksi. Silloin se on hyvä ottaa jääkaappiin pehmenemään noin 1–2 tuntia ennen tarjoamista.

Lakkakastike

200 g lakkoja
0,5 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria

 1. Lisää kattilaan vesi ja marjat, kiehauta.
 2. Lisää sokeri ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut.
 3. Lisää sitruunamehu ja soseuta seos sauvasekoittimella.
 4. Paseeraa seos eli kaada siivilään ja painele ja sekoita seosta lusikalla, kunnes siivilään jäävät ainoastaan siemenet.
 5. Jäähdytä valmis kastike.

  Testattu Marttakeittiössä