Jogurttitrifle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/01/MARTAT_EU_triffle_myslipatukka_H.jpg
Jogurttitrifle
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Välipalat
Valmistusohje
4 hapankorppua
2 rkl rasvaa
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
0,5 tl kanelia
5 dl jogurttia
1 banaani
- 1.Murskaa hapankorput karkeaksi rouheeksi.
- 2.Kuumenna rasva pannulla.
- 3.Lisää hapankorppurouhe, kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Paista rapsakaksi, muromyslimäiseksi seokseksi. Anna jäähtyä. Varo ettei paahdu liikaa.
- 4.Leikkaa banaani viipaleiksi.
- 5.Laita tarjoiluastiaan tai annoskulhoihin kerroksittain jogurttia, hapankorppuseosta ja banaania.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 254 kcal/annos
- C-vitamiini 4.4 mg
- Rauta 1.6 mg
- Kalsium 199.4 mg
- Natrium 102.9 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 15 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.8 g
- Proteiini 9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Rasva 10.1 g
Pääraaka-aineet
-
5 kplHapankorppu
-
2 rklRypsiöljy
-
65 gKaurahiutale
-
1.5 rklSokeri
-
500 gJogurtti, maustamaton, rasvaa 1,5 %
-
1 kplBanaani, kuorittu