Jogurttitrifle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/01/MARTAT_EU_triffle_myslipatukka_H.jpg
Valmistusohje
5 hapankorppua
2 rkl rasvaa
1 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl sokeria
0,5 tl kanelia
5 dl jogurttia
1 banaani
Murskaa hapankorput karkeaksi rouheeksi. Kuumenna rasva pannulla. Lisää hapankorppurouhe, kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Paista rapsakaksi, muromyslimäiseksi seokseksi. Anna jäähtyä.
Leikkaa banaani viipaleiksi. Laita tarjoiluastiaan tai annoskulhoihin kerroksittain jogurttia, hapankorppuseosta ja banaania.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 4.4 mg
- Rauta 1.6 mg
- Kalsium 199.4 mg
- Natrium 102.9 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 15 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.8 g
- Proteiini 9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Rasva 10.1 g
Ainesosat
-
5 kplHapankorppu
-
2 rklRypsiöljy
-
65 gKaurahiutale
-
1.5 rklSokeri
-
500 gJogurtti, maustamaton, rasvaa 1,5 %
-
1 kplBanaani, kuorittu