Valmistusohje

2 annosta

4 dl vettä
3 tl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl sokeria

Pinnalle:
1 dl kuohukermaa
ripaus kardemummaa tai kanelia

1. Vaahdota ensiksi kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta se ripauksella kardemummaa tai kanelia.
2. Annostele kahteen mukiin kaakaojauhetta, vaniljasokeria ja sokeri.
3. Kuumenna vesi vedenkeittimeillä.
4. Kaada kuuma vesi mukeihin ja sekoita samalla.
5. Koristele juoma kermavaahdolla. Nauti!

VINKKI!
Voit tehdä kaakaon myös maitoon. Kuumenna maito varovasti kattilassa tai mikrossa. Kaada mukeihin, joissa on jo kaakaojauhe ja sokerit. Sekoita, koristele ja nauti.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 189 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 48.1 mg
  • Natrium 17.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.8 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.2 g
  • Rasva 18.4 g
Jaa sivu