Jouluinen rocky road

12 annosta

Valmistusohje

200 g maitosuklaata
1 dl (kuorittuja) manteleita
50 g vaahtokarkkeja
0,5 dl kuivattuja karpaloita
50 g pipareita

  1. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata suklaata mikrossa niin, että sekoittelet seosta pienin väliajoin.
  2. Hienonna manteleita hieman veitsellä. Mantelit saavat jäädä melko suuriksi paloiksi. Murenna piparit palasiksi; älä kuitenkin hienonna niitä aivan pieneksi muruksi. Jos vaahtokarkit ovat suuria, paloittele nekin pienemmiksi.
  3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä seos leivinpaperin päälle levyn muotoon. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
  4. Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi veitsellä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.1 kg CO2 ekv
  • Energia 163 kcal/annos
  • Rasva 8.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.1 g
  • Sokerit 15.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 20 mg
  • Kalsium 47.6 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 0 mg