Jouluinen sipulikeitto

4 annosta

Valmistusohje

1 kg sipulia

50 g voita tai margariinia

0,5 rkl fariinisokeria

2 tähtianista

5 kokonaista neilikkaa

1 tl kuivattua timjamia

0,275-0,33 l alkoholitonta kuivaa siideriä

1 l kasvis- tai kanalientä

1 tl suolaa

Lisäksi:

4 viipaletta setsuuria (Setsuuri | Martat)

100 g juustoraastetta

  1. Kuori sipulit ja viipaloi ohuelti.
  2. Sulata rasva kattilassa ja lisää sipuliviipaleet ja fariinisokeri. Kuullota matalalla lämmöllä 30-40 minuuttia usein sekoittaen.
  3. Lisää mausteet ja siideri. Anna kiehua vaimeasti, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää sitten kasvis- tai kanaliemi ja keitä noin 20 minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Paahda setsuuriviipaleet. Levitä niille juustoraaste ja aseta uuniin grillivastuksen alle noin 10 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
  5. Tarjoile keitto joko yhdestä padasta, jonka päällä on leipäviipaleet, tai annoskulhoista, joiden päällä on yksi leipä kussakin.
Hiilijalanjälki
1.16 kg CO2 ekv
  • Energia 307 kcal/annos
  • Rasva 18.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.1 g
  • Proteiini 10 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 22.4 g
  • Sokerit 21 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 1689.8 mg
  • Kalsium 258 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 25.7 mg

Testattu Marttakeittiössä