Valmistusohje

5 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
1 dl siirappia
1 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 tl suolaa
1 rkl fenkolia
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl saksanpähkinöitä

  1. Sekoita piimä, öljy ja siirappi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ensin keskenään ja sitten piimäseokseen.
  3. Voitele 2 litran leipävuoka.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:ssa uunissa noin tunti.

Ainesosat

  • 5 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 1 dl
    Rypsiöljy
  • 1 dl
    Siirappi
  • 1 tl
    Ruokasooda
  • 5 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Pellavansiemen, kokonainen
  • 1 dl
    Auringonkukansiemen
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Fenkolin siemeniä
  • 2 dl
    Karpalot, kuivatut, makeutettu
  • 1 dl
    Pähkinä, saksanpähkinä

Reseptin ravintosisältö

Energia 167 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.4 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 47.5 mg
  • Natrium 253.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 8.8 g
Jaa sivu