Valmistusohje

Joulukinkun paistaminen:
1. Aseta sulanut kinkku ritilälle uunipannun päälle nahka- eli kamarapuoli ylöspäin.
2. Työnnä mittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittarin kärki kosketa luuta.
3. Laita uunipannuun tilkka vettä.
4. Paista kinkkua 90-125°C:ssa, kunnes sisälämpötila on 77°C . Lisää pannulle tarvittaessa vettä.
5. Paistoaika on runsas tunti lihakiloa kohti.
6. Anna kinkun levätä 15 minuuttia, ennen kuin poistat mittarin ja päällä olevan verkon.

Kinkun kuorruttaminen:
1. Poista lämpimästä kinkusta kamara ja osa silavaa.
2. Voitele pinta ohuesti sinapilla.
3. Ripottele päälle korppujauhetta.
4. Koristele halutessasi kinkku – leikkaa pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja paina kokonaisia neilikoita pintaan.
5. Kuorruta uunissa 225-250°C:een lämmössä noin 10 minuuttia.

Kinkku ruistaikinakuoressa:
1. Tee napakka taikina vedestä ja ruisjauhoista (suhde 1/2 l vettä/noin 1 1/4 l ruisjauhoja)
2. Peitä kinkku taikinalla (11/2-2 cm:n kerros) ja aseta uunipannulle.
3. Työnnä lihalämpömittari lihaan ja kypsennä kuten edellä. Jos kinkun alapuoli tummuu liikaa, lisää pannulle vähän vettä.
4. Poista ruiskuori kypsän kinkun päältä ja kuorruta kinkku.

Katso video

Jaa sivu