Valmistusohje

5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolia
1 tl anista
1 tl suolaa
1 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:  siirappia ja vettä

1. Rouhi mausteet.
2. Lämmitä piimä haaleaksi. Lisää hiiva ja mausteet piimään, samoin siirappi.
3. Alusta jauhot taikinaan.
4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
5. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää ja anna niiden kohota hyvin.
6. Pistele kohonneet leivät. Paista leipiä 200°C:ssa noin 40 min.
7. Voitele limput ennen uunista ottoa siirappi-vesiseoksella, jos haluat kiiltävän, tahmean pinnan.

Ainesosat

  • 5 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 50 g
    Hiiva
  • 3 tl
    Fenkolin siemeniä
  • 1 tl
    Aniksen siemeniä
  • 1 dl
    Siirappi
  • 3 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 9 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 2 tl
    Kuminan siemenet

Reseptin ravintosisältö

Energia 56 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 19.8 mg
  • Natrium 6.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.2 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 0.6 g
Jaa sivu