Valmistusohje

5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolia
1 tl anista
1 tl suolaa
1 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:  siirappia ja vettä

1. Rouhi mausteet.
2. Lämmitä piimä haaleaksi. Lisää hiiva ja mausteet piimään, samoin siirappi.
3. Alusta jauhot taikinaan.
4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
5. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää ja anna niiden kohota hyvin.
6. Pistele kohonneet leivät. Paista leipiä 200°C:ssa noin 40 min.
7. Voitele limput ennen uunista ottoa siirappi-vesiseoksella, jos haluat kiiltävän, tahmean pinnan.

Ainesosat

  • 5 dl
    piimää
  • 50 g
    hiivaa (1 pkt)
  • 1 tl
    fenkolia
  • 1 tl
    anista
  • 1 tl
    suolaa
  • 1 dl
    siirappia
  • 3 dl
    ruisjauhoja
  • 9 dl
    hiivaleipäjauhoja

Reseptin ravintosisältö

Energia 55 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 18.1 mg
  • Natrium 52.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 0.5 g
Jaa sivu