Valmistusohje

5 dl kauramaitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n.1 kg vehnäjauhoja
125 g margariinia tai voita

Täyte
200 g tuorejuustoa
noin 2–3 dl fariinisokeria
(kanelia)

Päälle
Raesokeria

  1. Varaa kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön ennen leipomista.
  2. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja anna sen liueta maitoon.
  3. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
  4. Lisää jauhoja vähitellen. Voit alustaa taikinan käsin tai yleiskoneella.
  5. Lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
  6. Lisää taikinaan pehmennyt rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  7. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna nousta noin kaksinkertaiseksi.
  8. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli osista neljä samankokoista pyöreää levyä (halkaisija noin 30 cm).
  9. Nosta ensimmäinen levy leivinpaperin päälle pellille ja voitele kolmasosalla tuorejuustoa. Ripottele juuston päälle fariinisokeri ja halutessa kanelia. Nosta päälle seuraava taikinalevy. Täytä myös kaksi seuraavaa väliä ja nosta neljäs taikinalevy kanneksi.
  10. Paina keskelle ympyrä esimerkiksi juomalasilla merkiksi. Leikkaa taikinalevy 12 osaan terävällä veitsellä, jätä lasilla merkitty ympyrä keskelle ehjäksi.
  11. Kieritä kaksi vierekkäistä sektoria ulospäin kiertäen ja liitä päät yhteen. Toista näin kaikille vierekkäisille sektoreille, jolloin saat pullatähteen kuusi sakaraa.
  12. Anna kohota huoneenlämmössä vielä noin 20-30 minuuttia, voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.
  13. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

VINKKI: Tämä pulla on näyttävä joulumuistaminen esimerkiksi naapurille tai ystävälle.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 237 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 17.8 mg
  • Natrium 148.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.7 g
  • Proteiini 4.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Rasva 7 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*