Joulupiparit gluteenittomat

G
35 annosta

Valmistusohje

100 g margariinia
1 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1/2 dl vettä
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1/2 tl soodaa
2 dl maissijauhoja
2 dl riisijauhoja
1 1/2 rkl maissitärkkelystä

1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi, vesi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
2. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
3. Anna taikinan kovettua kylmässä hetki. Jos taikina tuntuu kovin löysältä, lisää hieman jauhoja.
4. Kaaviloi taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Ota muotilla pipareita.
5. Paista 200°C:ssa noin 7 minuuttia.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
  • Energia 63 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 4.2 mg
  • Natrium 38.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.2 g
  • Proteiini 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 2.4 g