Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 dl
    Sokeri
  • 1 rkl
    Kardemumma
  • 200 g
    Voi
  • 1000 g
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Raesokeri
  • 1/4 dl
    Rusina
  • 10 g
    Manteli
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 209 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 30.4 mg
  • Natrium 91.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.3 g
  • Proteiini 4.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Rasva 6.7 g

Valmistusohje

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
pussi (0,5 g) sahramia
1 muna
1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
200 g rasvaa
n. 1 kg vehnäjauhoja

voiteluun: munaa
koristeluun: raesokeria, rusinoita, mantelilastuja

1. Liuota hiiva ja sahrami kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää joukkoon muna, suola ja sokeri.
3. Sulata rasva ja kiehauta siinä kardemumma, jäähdytä hetki ja lisää nesteeseen.
4. Alusta jauhot taikinaan, kunnes taikina on kimmoisaa.
5. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
6. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä joulupullia tai kaksi pitkoa.
7. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä leivinliinan alla.
8. Voitele pullat kananmunalla ja koristele.
6. Paista pitkoja 200°C:ssa 20-25 minuuttia, pikkupullia 225°C:ssa 10-15 minuuttia.

Jaa sivu