Valmistusohje

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
pussi (0,5 g) sahramia
1 muna
1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
200 g rasvaa
n. 1 kg vehnäjauhoja

voiteluun: munaa
koristeluun: raesokeria, rusinoita, mantelilastuja

1. Liuota hiiva ja sahrami kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää joukkoon muna, suola ja sokeri.
3. Sulata rasva ja kiehauta siinä kardemumma, jäähdytä hetki ja lisää nesteeseen.
4. Alusta jauhot taikinaan, kunnes taikina on kimmoisaa.
5. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
6. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä joulupullia tai kaksi pitkoa.
7. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä leivinliinan alla.
8. Voitele pullat kananmunalla ja koristele.
6. Paista pitkoja 200°C:ssa 20-25 minuuttia, pikkupullia 225°C:ssa 10-15 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 209 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 6.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
  • Proteiini 4.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.3 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 91.2 mg
  • Kalsium 30.4 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg
Jaa sivu