Joulupullat
-
Avainsanat:
- Joulu
- Makea leivonta
Valmistusohje
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
pussi (0,5 g) sahramia
1 muna
1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
200 g rasvaa
n. 15dl vehnäjauhoja
voiteluun: munaa
koristeluun: raesokeria, rusinoita, mantelilastuja
1. Liuota hiiva ja sahrami kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää joukkoon muna, suola ja sokeri.
3. Sulata rasva ja kiehauta siinä kardemumma, jäähdytä hetki.
4. Alusta jauhot taikinaan ja lisää sula rasva, kun olet käyttänyt noin 2/3 jauhoista.
5. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
6. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 15-20min.
7. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä joulupullia tai kaksi pitkoa.
8. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä leivinliinan alla.
9. Voitele pullat kananmunalla ja koristele.
10. Paista pitkoja 200°C:ssa 20-25 minuuttia, pikkupullia 200°C:ssa 10-15 minuuttia. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 209 kcal/annos
- Rasva 6.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Proteiini 4.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.3 g
- Sokerit 8.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 91.2 mg
- Kalsium 30.4 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
10 gManteli
-
1/4 dlRusina
-
1/2 dlRaesokeri
-
1000 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
200 gVoi
-
1 rklKardemumma
-
2 dlSokeri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
50 gHiiva
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug