Valmistusohje

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
2 rkl konjakkia

1. Sekoita kaikki aineet (konjakkia lukuunottamatta) tasaiseksi tahnaksi.
2. Kuumenna liedellä hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
4. Sinapin hieman jäähdyttyä mausta konjakilla ja pane kauniiseen
purkkiin.

Sinappi säilyy jääkaapissa noin kaksi kuukautta.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 51 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 23.7 mg
  • Natrium 11 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Rasva 2.8 g
Jaa sivu