-
Avainsanat:
- dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Joulu
- Kastikkeet
Valmistusohje
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
2 rkl konjakkia
1. Sekoita kaikki aineet (konjakkia lukuunottamatta) tasaiseksi tahnaksi.
2. Kuumenna liedellä hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
4. Sinapin hieman jäähdyttyä mausta konjakilla ja pane kauniiseen
purkkiin.
Sinappi säilyy jääkaapissa noin kaksi kuukautta.
Ainesosat
-
1 dlSokeri
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 rklKonjakki/rommi/viski, 40 til% alkoholia
-
6 rklKuminan siemenet
Reseptin ravintosisältö
Energia
51
kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 23.7 mg
- Natrium 11 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
- Proteiini 1.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Rasva 2.8 g