Valmistusohje

1 pkt lehtitaikinalevyjä

3 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 paketti Härkistä
1 chili
1 punainen paprika
0,5 tl suolaa
0,5 tl juustokuminaa
200g ranskankermaa tai kaurafraichea

Levitä jäiset taikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle sulamaan.

Valmista sulamisen aikana torttujen täyte. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä. Hienonna chili ja kuutioi paprika. Lisää härkis, chili ja paprika pannulle. Paista hetki miedolla lämmöllä ja mausta täyte juustokuminalla ja suolalla. Lisää lopuksi joukkoon kaurafraiche tai ranskankerma.

Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja tee neliöiden kulmiin viillot kohti tortun keskustaa. Käännä kulmat keskustaan ja laita tortun keskikohtaan runsaasti härkistäytettä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Tarjoile lämpimän salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 313 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 29 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 72.6 mg
  • Natrium 310.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.7 g
  • Rasva 26.3 g