Valmistusohje

pakastevoi- tai –lehtitaikinaa

täyte: luumusosetta tai marmeladia
voiteluun: munaa

1. Kaaviloi sulanut taikina noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi.
2. Leikkaa levy terävällä veitsellä tai taikinapyörällä 8×8 cm:n kokoisiksi neliöiksi.
3. Leikkaa kulmat keskustaa kohti ”auki”. Voit käyttää myös valmista torttumuottia.
4. Pane nokare täytettä kullekin tortulle. Nosta joka toinen kärki keskelle ja paina ne sormin yhteen.
5. Nosta tortut leivinpaperin päälle pellille. Voitele tortut munalla.
6. Paista 225°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.

Tortuista voi tehdä myös ihan pieniä minitorttuja jakamalla 8×8 cm:n neliö neljään osaan.
Täytettä ei tarvitse keskelle kuin vajaa teelusikallinen. Minitorttujen paistoaika on 10-15 minuuttia.
Minitortut ovat hyviä suupaloja, varsinkin jos tarjottavaa on monta lajia.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu