Juhannuksen jäätelökakku

10 annosta

Valmistusohje

sokerikakkupohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täytteeksi:
1 l jäätelöä
3-4 dl marjoja tai säilykehedelmiä

koristeeksi:
1- 2 dl kuohukermaa
sokeria
marjoja tai hedelmiä

1. Pane uuni kuumenemaan 175 °C:seen.
2. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
5. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos varovasti sekoittaen.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 35-40 minuuttia.
7. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Laita kakun pohja takaisin vuokaan.
8. Jos käytät kakkuun pakastemarjoja, ota ne sulamaan 2-3 tuntia ennen käyttöä.
9. Ota jäätelö pehmenemään jääkaappiin noin puoli tuntia ennen käyttöä.
10. Levitä puolet jäätelöstä kakun pohjalevyn päälle.
11. Murskaa täytteeksi tulevat marjat tai hedelmät ja levitä jäätelön päälle.
12. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä loppu jäätelö kakun pinnalle. Jos et tarjoa kakkua heti, laita se tässä vaiheessa pakastimeen.
13. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla.
14. Koristele kakun pinta kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmän palasilla.

Nauti ystäviesi kanssa.

Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv
  • Energia 270 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.8 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 164.8 mg
  • Natrium 111.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 22.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.2 g
  • Proteiini 6.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.6 g
  • Rasva 13.9 g