Ainesosat

  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Leivinjauhe
  • 10 dl
    Jäätelö, kermajäätelö
  • 3 1/2 dl
    Marja, keskiarvo
  • 1 1/2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 2 rkl
    Sokeri
  • 2 dl
    Marja, keskiarvo

Reseptin ravintosisältö

Energia 270 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.8 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 164.8 mg
  • Natrium 111.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 22.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.2 g
  • Proteiini 6.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.6 g
  • Rasva 13.9 g

Valmistusohje

sokerikakkupohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

väliin ja päälle:
1 l jäätelöä
3-4 dl marjoja tai säilykehedelmiä

koristeeksi:
1- 2 dl kuohukermaa
sokeria
marjoja tai hedelmiä

1. Pane uuni kuumenemaan 175 °C:seen.
2. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
5. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos varovasti sekoittaen.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 35-40 minuuttia.
7. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.
8. Jos käytät kakkuun pakastemarjoja, ota ne sulamaan 2-3 tuntia ennen käyttöä.
9. Ota jäätelö pehmenemään jääkaappiin noin puoli tuntia ennen käyttöä.
10. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla.
11. Viipaloi puolet jäätelöstä kakun pohjalevyn päälle.
12. Murskaa puolet marjoista tai hedelmistä ja pane jäätelön päälle.
13. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä loppu jäätelö viipaleina kakun pinnalle.
14. Koristele kakun pinta ja kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmän palasilla.

Nauti ystäviesi kanssa.

Jaa sivu