Valmistusohje

1 ½ dl sinappijauhetta
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl kermaa
n. ½ dl öljyä
1 rkl perunajauhoja
1 muna
3 ½ rkl maustekurkkujen lientä
2 ½ rkl etikkaa
4 rkl konjakkia
ripaus suolaa

  1. Sekoita kattilassa kaikki muut aineet paitsi etikka, konjakki ja suola.
  2. Kiehauta seos, älä keitä.
  3. Lisää joukkoon etikka, konjakki ja suola.
  4. Pane sinappi kauniisiin purkkeihin.

Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 1/2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 1 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 1/2 rkl
    Viinietikka
  • 4 rkl
    Konjakki/rommi/viski, 40 til% alkoholia
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 9 rkl
    Kuminan siemenet
  • 3 1/2 rkl
    Viinietikka

Reseptin ravintosisältö

Energia 46 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 16.1 mg
  • Natrium 19.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 2.9 g
Jaa sivu