Juures-juustopihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/09/2b51e963-eddd-4694-8273-2c7f18f57ca4.jpg
Juures-juustopihvit
Valmistusohje
2 munaa
1 dl maitoa
1/2 dl korppujauhoja
4 dl juureksia (porkkana, kyssäkaali, selleri, palsternakka)
1 sipuli
1 tl suolaa
1 tl yrttiseosta
1/2-1 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta (17%)
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon maito ja korppujauhot.
Anna seoksen turvota sen aikaa kun raastat juurekset.
Lisää seokseen raasteet ja hienonnettu sipuli. Mausta seos.
Sekoita viimeiseksi joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste.
Paista seoksesta ohukaispannulla miedolla lämmöllä ohuita pihvejä.
- Energia 20 kcal/annos
- C-vitamiini 0.4 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 6.8 mg
- Natrium 65.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.1 g
- Proteiini 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 0.5 g
Pääraaka-aineet
-
2 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
100 gMaito, rasvaton
-
50 gJauho, korppujauho
-
250 gPorkkana
-
1 kplSipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
90 gVehnäjauho, valkoinen
-
100 gJuusto, kerma, vähärasvainen