Juureskiekot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/juureskiekot_vaaka_h.jpg
Juureskiekot
Muotoile juureksista hauska mato tai koristele kiekot eläinhahmoiksi!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Vauvanruokaa
- Vegaaninen
Valmistusohje
Juureksia, esim. lanttu, nauris, bataatti, porkkana, palsternakka
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl kuivattuja yrttejä, esim. basilikaa, oreganoa, timjamia, meiramia
(vegaanista juustovalmistetta)
- Pese juurekset tarvittaessa.
- Kuori juurekset ja leikkaa ne noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Aseta kiekot uunipellille leivinpaperin päälle.
- Pirskota kiekoille rypsiöljyä tai voit myös voidella ne öljyllä leivontasiveltimen avulla.
- Ripottele kiekoille haluamaasi kuivattua yrttiä tai useampaa. Yli 1-vuotiaalle voi ripotella myös hieman vegaanista juustovalmistetta.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Jos käytät vegaanista juustovalmistetta, paista ensin ilman juustoa noin 10 minuuttia, lisää juusto ja jatka paistamista toiset 10 minuuttia. Huomioi, että juustossa on runsaasti suolaa!
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.42 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 115 kcal/annos
- Rasva 7.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 1.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 9.4 g
- Sokerit 7.2 g
- Kuitu, kokonais- 3.8 g
- Natrium 15.2 mg
- Kalsium 68.6 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 33.9 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gPalsternakka
-
250 gPorkkana
-
2 rklBasilika, kuivattu
-
2 rklRypsiöljy
-
250 gLanttu