Juureslaatikko
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 pieni lanttu
4-5 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 juuriselleri
1-2 dl kermaa
1/2 dl korppujauhoja
2 munaa
2 rkl siirappia
noin 1/2 tl valkopippuria
suolaa
pinnalle korppujauhoja ja muutama rasvanokare
1. Keitä kuoritut ja paloitellut juurekset kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta juurekset. (tarvittaessa notkista sosetta keitinvedellä tai käytä leipätaikinaan)
3. Lisää hieman jäähtyneeseen juuressoseeseen kerma, korppujauhot, munat, siirappi, mausteet ja tarvittaessa keitinvettä.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
5. Tee pintaan lusikalla lainekuvioita, ripottele päälle hieman korppujauhoja ja muutama rasvanokare.
6. Kypsennä 200°C:ssa noin 45-60min. Peitä kypsennyksen loppuvaiheessa jos pinta tummuu liikaa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 142 kcal/annos
- Rasva 4.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26 g
- Sokerit 12.3 g
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Natrium 362.4 mg
- Kalsium 85.8 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 39.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
5 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlValkopippuri
-
2 rklSiirappi
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 dlJauho, korppujauho
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
600 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
300 gPalsternakka
-
4 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
300 gLanttu