Valmistusohje

1 pieni lanttu
4-5 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 juuriselleri
1 dl kermaa
1/2 dl korppujauhoja
2 munaa
1 rkl siirappia
noin 1/2 tl valkopippuria
1 tl suolaa

1. Keitä kuoritut ja paloitellut juurekset kypsiksi vähän suolalla maustetussa vedessä.
2. Kaada keitinvesi pois ja soseuta juurekset.
3. Lisää joukkoon kerma, korppujauhot, munat, siirappi ja mausteet.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200°C:ssa runsas tunti.

Ainesosat

  • 300 g
    Lanttu
  • 4 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 300 g
    Palsternakka
  • 600 g
    Juuriselleri/mukulasellerit
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1/2 dl
    Jauho, korppujauho
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 rkl
    Siirappi
  • 1/2 tl
    Valkopippuri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 130 kcal/annos
  • C-vitamiini 39.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 83.9 mg
  • Natrium 358 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 10.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 3.9 g
Jaa sivu