Juureslaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/juureslaatikkonetti.jpg
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kasvisruoat
Valmistusohje
1 pieni lanttu
4-5 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 juuriselleri
1 dl kermaa
1/2 dl korppujauhoja
2 munaa
1 rkl siirappia
noin 1/2 tl valkopippuria
1 tl suolaa
1. Keitä kuoritut ja paloitellut juurekset kypsiksi vähän suolalla maustetussa vedessä.
2. Kaada keitinvesi pois ja soseuta juurekset.
3. Lisää joukkoon kerma, korppujauhot, munat, siirappi ja mausteet.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200°C:ssa runsas tunti.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
130
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 3.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24 g
- Sokerit 10.5 g
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Natrium 358 mg
- Kalsium 83.9 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 39.7 mg
Ainesosat
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlValkopippuri
-
1 rklSiirappi
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 dlJauho, korppujauho
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
600 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
300 gPalsternakka
-
4 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
300 gLanttu
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus