Juureslinssipihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kasvisruoka_juurespihvit.jpg
Juureslinssipihvit
Valmistusohje
2 dl punaisia linssejä
1/2 dl korppujauhojaa
1 dl kevytkermaa tai kasvislientä
1 sipuli
2 porkkanaa
pala juuriselleriä
1 muna
½ tl suolaa
1 rkl kirveliä
ripaus valkopippuria
2 rkl persiljaa silputtuna
Lisäksi:
yrttisilpulla, suolalla ja pippurilla maustettua kermaviiliä
- Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita keskenään korppujauhot ja kerma tai kasvisliemi. Anna turvota noin 10 minuuttia.
- Kuori ja silppua sipuli pieneksi.
- Raasta kuoritut porkkanat ja selleri raasteeksi.
- Sekoita keskenään kaikki ainekset ja muotoile taikinasta ohuehkoja pihvejä.
- Paista pihvit pannulla öljyssä tai leivinpaperin päällä uunissa 200°C:ssa kypsiksi.
–
Tarjoile yrttisilpulla, pippurilla ja suolalla maustetun kermaviilin ja juuressoseen kanssa.
0.46 kg CO2 ekv
- Energia 239 kcal/annos
- Rasva 6.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
- Proteiini 13.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.8 g
- Sokerit 6.6 g
- Kuitu, kokonais- 5.3 g
- Natrium 404.8 mg
- Kalsium 83.6 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 18.4 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 dlLinssi, punainen, kuivattu
-
2 rklPersilja
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 rklOregano, kuivattu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
250 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
1/2 dlJauho, korppujauho