Ainesosat

  • 1/2 dl
    Jauho, korppujauho
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 250 g
    Juuriselleri/mukulasellerit
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Oregano, kuivattu
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 2 rkl
    Persilja
  • 2 dl
    Linssi, punainen, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 239 kcal/annos
  • C-vitamiini 18.4 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • Kalsium 83.6 mg
  • Natrium 404.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.3 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.8 g
  • Proteiini 13.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 6.1 g

Valmistusohje

2 dl punaisia linssejä
1/2 dl korppujauhojaa
1 dl kevytkermaa tai kasvislientä
1 sipuli
2 porkkanaa
pala juuriselleriä
1 muna
½ tl suolaa
1 rkl kirveliä
ripaus valkopippuria
2 rkl persiljaa silputtuna

Lisäksi:
yrttisilpulla, suolalla ja pippurilla maustettua kermaviiliä

  1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita keskenään korppujauhot ja kerma tai kasvisliemi. Anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Kuori ja silppua sipuli pieneksi.
  4. Raasta kuoritut porkkanat ja selleri raasteeksi.
  5. Sekoita keskenään kaikki ainekset ja muotoile taikinasta ohuehkoja pihvejä.
  6. Paista pihvit pannulla öljyssä tai leivinpaperin päällä uunissa 200°C:ssa kypsiksi.

    Tarjoile yrttisilpulla, pippurilla ja suolalla maustetun kermaviilin ja juuressoseen kanssa.
Jaa sivu