Juuressipsit

G
4 annosta

Valmistusohje

3-4 porkkanaa
3-4 punajuurta
2 palsternakkaa
1-2 naurista
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta

  1. Pese juurekset huolellisesti. Jos haluat, kuori ne.
  2. Viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi lastuiksi veitsellä, juustohöylällä tai vihannesleikkurilla.
  3. Levitä viipaleet uunipelleille leivinpaperin päälle.
  4. Pidä sipsejä 125°C:ssa uunissa noin 30 min.
  5. Ota sipsit pois uunista ja ripottele pinnalle suola ja paprikajauhe.
  6. Vähennä uunin lämpö 75°C:seen ja anna lastujen olla uunissa, kunnes ne ovat kuivuneet rapeiksi, noin 3–4 tuntia. Pidä uunin luukku hiukan raollaan kuivaamisen aikana, jotta ilma pääsee kiertämään. Kiertoilmauunissa voit kuivata useita peltejä yhtä aikaa.

    Juuressipsit säilyvät kuivassa, valolta suojatussa paikassa useita kuukausia.
    Rouskuttele juuressipsit sellaisenaan tai maustetun kermaviilin kanssa.
    Jos sinulla on kasvikuivuri, kuivaa juurekset siinä.
Hiilijalanjälki
0.7 kg CO2 ekv
  • Energia 112 kcal/annos
  • Rasva 0.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.5 g
  • Sokerit 14.4 g
  • Kuitu, kokonais- 7.6 g
  • Natrium 1203.9 mg
  • Kalsium 83.3 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 50.7 mg