Valmistusohje

3-4 porkkanaa
3-4 punajuurta
2 palsternakkaa
1-2 naurista
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta

  1. Pese juurekset huolellisesti. Jos haluat, kuori ne.
  2. Viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi lastuiksi veitsellä, juustohöylällä tai vihannesleikkurilla.
  3. Levitä viipaleet uunipelleille leivinpaperin päälle.
  4. Pidä sipsejä 125-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ota sipsit pois uunista ja ripottele pinnalle suola ja paprikajauhe.
  5. Vähennä uunin lämpö 75 asteeseen ja anna lastujen olla uunissa, kunnes ne ovat kuivuneet rapeiksi, noin 3–4 tuntia. Pidä uunin luukku hiukan raollaan kuivaamisen aikana, jotta ilma pääsee kiertämään. Kiertoilmauunissa voit kuivata useita peltejä yhtä aikaa.
  6. Juuressipsit säilyvät kuivassa, valolta suojatussa paikassa useita kuukausia.
  7. Rouskuttele juuressipsit sellaisenaan tai maustetun kermaviilin kanssa.
  8. Jos sinulla on kasvikuivuri, kuivaa juurekset siinä.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*