Ainesosat

  • 3 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 280 g
    Punajuuri
  • 300 g
    Palsternakka
  • 255 g
    Nauris
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Paprikajauhe

Reseptin ravintosisältö

Energia 112 kcal/annos
  • C-vitamiini 50.7 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 83.3 mg
  • Natrium 1203.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.6 g
  • Sokerit 14.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.5 g
  • Proteiini 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.9 g

Valmistusohje

3-4 porkkanaa
3-4 punajuurta
2 palsternakkaa
1-2 naurista
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta

  1. Pese juurekset huolellisesti. Jos haluat, kuori ne.
  2. Viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi lastuiksi veitsellä, juustohöylällä tai vihannesleikkurilla.
  3. Levitä viipaleet uunipelleille leivinpaperin päälle.
  4. Pidä sipsejä 125°C:ssa uunissa noin 30 min.
  5. Ota sipsit pois uunista ja ripottele pinnalle suola ja paprikajauhe.
  6. Vähennä uunin lämpö 75°C:seen ja anna lastujen olla uunissa, kunnes ne ovat kuivuneet rapeiksi, noin 3–4 tuntia. Pidä uunin luukku hiukan raollaan kuivaamisen aikana, jotta ilma pääsee kiertämään. Kiertoilmauunissa voit kuivata useita peltejä yhtä aikaa.

    Juuressipsit säilyvät kuivassa, valolta suojatussa paikassa useita kuukausia.
    Rouskuttele juuressipsit sellaisenaan tai maustetun kermaviilin kanssa.
    Jos sinulla on kasvikuivuri, kuivaa juurekset siinä.
Jaa sivu