Juurikkaat suolapedillä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/07/martat_punajuuret_suolapedilla_h-683x1024-1-rotated.jpg
Juurikkaat suolapedillä
Suolapedillä kypsennetyt juurikkaat sopivat tarjottavaksi alkupalana tai pääruoan lisäkkeenä uuniperunan tapaan.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Syksy
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
8 puna-, kelta – ja raitajuurta (saatavuuden mukaan)
170 g sinihome- tai vuohenjuustoa tai fetaa
1 rkl hunajaa
1 tl timjamia
0,25 tl mustapippuria
Lisäksi:
1 kg merisuolaa
- Pese juurikkaat huolellisesti juuresharjalla. Älä riko kuorta ja jätä juuri paikoilleen.
- Kaada suola uuninkestävään vuokaan ja upota juurikkaat juuri ylöspäin suolaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia.
- Notkista juusto ja mausta hunajalla, timjamilla ja mustapippurilla. Pehmitä kastiketta tarvittaessa kermaviilillä tai ranskankermalla.
- Kuori juurikkaat puoleen väliin ja leikkaa pintaan viillot (katso kuva).
- Lusikoi jokaisen juurikkaan päälle nokare juustotahnaa.
Testattu Marttakeittiössä
0.98 kg CO2 ekv
- Energia 222 kcal/annos
- Rasva 12.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
- Proteiini 10.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.3 g
- Sokerit 14.9 g
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Natrium 489.1 mg
- Kalsium 218.1 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 16.2 mg
Pääraaka-aineet
-
0.25 tlMustapippuri
-
1 tlTimjami
-
1 rklHunaja
-
170 gJuusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
-
8 kplPunajuuri