Juurikkaat suolapedillä

Suolapedillä kypsennetyt juurikkaat sopivat tarjottavaksi alkupalana tai pääruoan lisäkkeenä uuniperunan tapaan.

G
4 annosta

Valmistusohje

8 puna-, kelta – ja raitajuurta (saatavuuden mukaan)
170 g sinihome- tai vuohenjuustoa tai fetaa
1 rkl hunajaa
1 tl timjamia
0,25 tl mustapippuria
Lisäksi:
1 kg merisuolaa

  1. Pese juurikkaat huolellisesti juuresharjalla. Älä riko kuorta ja jätä juuri paikoilleen.
  2. Kaada suola uuninkestävään vuokaan ja upota juurikkaat juuri ylöspäin suolaan.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia.
  4. Notkista juusto ja mausta hunajalla, timjamilla ja mustapippurilla. Pehmitä kastiketta tarvittaessa kermaviilillä tai ranskankermalla.
  5. Kuori juurikkaat puoleen väliin ja leikkaa pintaan viillot (katso kuva).
  6. Lusikoi jokaisen juurikkaan päälle nokare juustotahnaa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.98 kg CO2 ekv
  • Energia 222 kcal/annos
  • Rasva 12.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
  • Proteiini 10.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.3 g
  • Sokerit 14.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Natrium 489.1 mg
  • Kalsium 218.1 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 16.2 mg