-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhlan nautinnot
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
- Vegaani
Valmistusohje
900 g juuriselleriä
1–2 (250 g) jauhoista perunaa
1 rkl öljyä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tlk (2 dl) kaurakermaa
(suolaa)
1. Pese ja kuori juurisellerit ja perunat. Paloittele ne kuutioiksi. Kuullota kuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää vesi sekä liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes sellerit ja perunat ovat täysin pehmeitä.
2. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kaurakerma. Kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi. Lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki: Jos haluat, voit tarjota keiton kanssa tilliöljyä.
Tilliöljy:
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku tilliä
0,5 dl persiljaa varsineen
1 dl oliiviöljyä
1 rkl pinjansiemeniä
0,5 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 90.8 mg
- Rauta 2.7 mg
- Kalsium 153.1 mg
- Natrium 1334.4 mg
- Kuitu, kokonais- 10.2 g
- Sokerit 9.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.3 g
- Proteiini 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Rasva 11.3 g
Ainesosat
-
900 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
250 gPeruna, punnittu kuorineen
-
1 rklRypsiöljy
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
200 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
7 gValkosipuli
-
250 gTilli, tuore
-
1 pieni annos (40.0 g)Persilja
-
1 rklPinjansiemen, kuivattu
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola