Juusto-kinkkukastike pastalle

4 annosta

Valmistusohje

3 rkl margariinia
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
150-200 g kinkkukuutioita
100 g pippurituorejuustoa
(mustapippuria), suolaa
persiljaa

1. Kuumenna margariini kattilassa ja lisää jauhot, sekoita.
2. Vatkaa joukkoon kylmä maito pienissä erissä ja anna kastikkeen kiehua viisi minuuttia. Muista sekoitella, palaa herkästi pohjaan.
3. Lisää kinkkukuutiot ja tuorejuusto.
4. Kuumenna sekoitellen.
5. Maista ja mausta mieleiseksi.
6. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
7. Tarjoa keitetyn pastan kera.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.95 kg CO2 ekv
  • Energia 312 kcal/annos
  • Rasva 17.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.5 g
  • Proteiini 15.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.5 g
  • Sokerit 10.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 692.1 mg
  • Kalsium 283.8 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 6.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus