Ainesosat

  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 8 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 175 g
    Kokolihaleikkele, keittokinkku, rasvaa 4,5 %
  • 100 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
  • 3 rkl
    Persilja
  • 40 g
    Juusto, parmesaania, silputtu

Reseptin ravintosisältö

Energia 375 kcal/annos
  • C-vitamiini 6.1 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • Kalsium 401.4 mg
  • Natrium 682.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 10.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.5 g
  • Proteiini 19.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
  • Rasva 22.8 g

Valmistusohje

2 rkl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
mustapippuria
150-200 g kinkkukuutioita
100 g pippurituorejuustoa
persiljaa
parmesaaniraastetta

1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauhot.
2. Vatkaa joukkoon kylmä maito pienissä erissä ja anna kastikkeen kiehua viisi minuuttia.
3. Lisää kinkkukuutiot ja tuorejuusto.
4. Pidä lämpimänä, jotta juusto sulaa.

Tarjoa pastan kanssa. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja juustoraastetta.

Jaa sivu