Valmistusohje

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
50 g margariinia
200 g kermaviiliä

Täyte:
1 kananmuna
1,5 dl juustoraastetta
75 g palvikinkkukuutioita
1/4 tl oreganoa
1/4 tl basilikaa
1/8 tl mustapippurirouhetta

Voiteluun:

1 kananmuna

1. Sekoita kuivat aineet ja pehmeä rasva keskenään.
2. Lisää kermaviili ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Anna taikinan seistä hetki kylmässä
3. Sekoita täytteeseen tulevat aineet keskenään.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi levyiksi.
5. Jaa levyt taikinapyörällä kahdeksaan osaan ja laita täytettä kolmion leveämpään päähän.
6. Kääri kolmiot rullalle ja muotoile sarviksi pellille leivinpaperin päälle.
7. Voitele sarvet munalla ja paista 225°C:ssa uunin keskitasossa 1215 minuuttia.

Ainesosat

  • 3 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 40 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 50 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 200 g
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 75 g
    Kokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 %
  • 1/4 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1/4 tl
    Basilika, kuivattu
  • 1/8 tl
    Mustapippuri
  • 60 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 122 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 169.5 mg
  • Natrium 253.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.5 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
  • Rasva 6.3 g
Jaa sivu