Juustoinen sieni-nuudelikeitto
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/juustoinen-sieni-nuudelikeitto_pysty.jpg
		
		Juustoinen sieni-nuudelikeitto
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Kananmunaton
 - Keitot
 - Kesä
 - Sienet
 - Syksy
 
Valmistusohje
noin 200 g juustoleipää
noin ½ l pilkottuja lampaankääpiä
pieni purjo
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 kanaliemikuutiota
1,2 l vettä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
ripaus chilipippuria
suolaa
1 paketti (60-90 g) nuudeleita
tuoretta persiljaa
- Valuta juusto esim. talouspaperin päällä. Leikkaa juusto noin 1 x 1 cm:n kuutioiksi.
 - Puhdista ja pilko sienet, pese ja leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi valkosipulin kynnet.
 - Paista sieniä, purjosuikaleita ja valkosipulia öljyssä kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut.
 - Lisää liemikuutiot, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
 - Lisää neljään osaan leikattu nuudelilevy. Keitä nuudelipakkauksen ohjeen mukainen aika.
 - Lisää lopuksi juustokuutiot ja kuumenna.
 - Maista ja mausta mieleiseksi.
 - Lisää keittoon hienonnettua persiljaa tai basilikaa.
 - Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä 
Hiilijalanjälki / annos
							0.99							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 296 kcal
 - Rasva 16.3 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
 - Proteiini 18.1 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 21 g
 - Sokerit 3.9 g
 - Kuitu, kokonais- 2.3 g
 - Natrium 2052.8 mg
 - Kalsium 466 mg
 - Rauta 3 mg
 - C-vitamiini 14.8 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								0.5 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								3 rklPersilja
 - 
								75 gNuudeli, vehnä-
 - 
								1/5 tlMausteet, chilijauhetta
 - 
								1/6 dlSitruunamehu
 - 
								2 rklMaustekastike, soijakastike
 - 
								12 dlVesi, vesijohtovesi
 - 
								2 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
 - 
								1 rklRypsiöljy
 - 
								4 gValkosipuli
 - 
								120 gPurjosipuli
 - 
								200 gSieni tatti, hapero
 - 
								200 gJuusto, leipäjuusto, rasvaa 17-23 %, vl