Juustoinen sieni-nuudelikeitto

4 annosta

Valmistusohje

noin 200 g juustoleipää
noin ½ l pilkottuja lampaankääpiä
pieni purjo
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 kanaliemikuutiota
1,2 l vettä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
ripaus chilipippuria
suolaa
1 paketti (60-90 g) nuudeleita
tuoretta persiljaa

  1. Valuta juusto esim. talouspaperin päällä. Leikkaa juusto noin 1 x 1 cm:n kuutioiksi.
  2. Puhdista ja pilko sienet, pese ja leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi valkosipulin kynnet.
  3. Paista sieniä, purjosuikaleita ja valkosipulia öljyssä kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut.
  4. Lisää liemikuutiot, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää neljään osaan leikattu nuudelilevy. Keitä nuudelipakkauksen ohjeen mukainen aika.
  6. Lisää lopuksi juustokuutiot ja kuumenna.
  7. Maista ja mausta mieleiseksi.
  8. Lisää keittoon hienonnettua persiljaa tai basilikaa.
  9. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.99 kg CO2 ekv
  • Energia 296 kcal/annos
  • Rasva 16.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
  • Proteiini 18.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21 g
  • Sokerit 3.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 2052.8 mg
  • Kalsium 466 mg
  • Rauta 3 mg
  • C-vitamiini 14.8 mg