Valmistusohje

noin 200 g juustoleipää
noin ½ l pilkottuja lampaankääpiä
pieni purjo
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 kanaliemikuutiota
1,2 l vettä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
ripaus chilipippuria
1 paketti (60-90 g) nuudeleita
tuoretta korianteria tai persiljaa

  1. Valuta juusto esim. talouspaperin päällä. Leikkaa juusto noin 1 x 1 cm:n kuutioiksi.
  2. Puhdista ja pilko sienet, pese ja leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi valkosipulin kynnet.
  3. Paista sieniä, purjosuikaleita ja valkosipulia öljyssä kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut.
  4. Lisää liemikuutiot, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää neljään osaan leikattu nuudelilevy. Keitä nuudelipakkauksen ohjeen mukainen aika.
  6. Lisää lopuksi juustokuutiot ja kuumenna.
  7. Lisää keittoon hienonnettua korianteria tai persiljaa tai basilikaa.

    Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Ainesosat

  • 3 rkl
    Persilja
  • 75 g
    Nuudeli, vehnä-
  • 1/5 tl
    Mausteet, chilijauhetta
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 2 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 12 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 4 g
    Valkosipuli
  • 120 g
    Purjosipuli
  • 200 g
    Sieni tatti, hapero
  • 200 g
    Juusto, leipäjuusto, rasvaa 17-23 %, vl
  • 2 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää

Reseptin ravintosisältö

Energia 296 kcal/annos
  • Rasva 16.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
  • Proteiini 18.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21 g
  • Sokerit 3.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 1762.1 mg
  • Kalsium 465.9 mg
  • Rauta 3 mg
  • C-vitamiini 14.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu