Juustoinen sieni-nuudelikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/juustoinen-sieni-nuudelikeitto_pysty.jpg
Juustoinen sieni-nuudelikeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Keitot
- Kesä
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
noin 200 g juustoleipää
noin ½ l pilkottuja lampaankääpiä
pieni purjo
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 kanaliemikuutiota
1,2 l vettä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
ripaus chilipippuria
suolaa
1 paketti (60-90 g) nuudeleita
tuoretta persiljaa
- Valuta juusto esim. talouspaperin päällä. Leikkaa juusto noin 1 x 1 cm:n kuutioiksi.
- Puhdista ja pilko sienet, pese ja leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi valkosipulin kynnet.
- Paista sieniä, purjosuikaleita ja valkosipulia öljyssä kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut.
- Lisää liemikuutiot, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää neljään osaan leikattu nuudelilevy. Keitä nuudelipakkauksen ohjeen mukainen aika.
- Lisää lopuksi juustokuutiot ja kuumenna.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
- Lisää keittoon hienonnettua persiljaa tai basilikaa.
- Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.99 kg CO2 ekv
- Energia 296 kcal/annos
- Rasva 16.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
- Proteiini 18.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21 g
- Sokerit 3.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 2052.8 mg
- Kalsium 466 mg
- Rauta 3 mg
- C-vitamiini 14.8 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklPersilja
-
75 gNuudeli, vehnä-
-
1/5 tlMausteet, chilijauhetta
-
1/6 dlSitruunamehu
-
2 rklMaustekastike, soijakastike
-
12 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
1 rklRypsiöljy
-
4 gValkosipuli
-
120 gPurjosipuli
-
200 gSieni tatti, hapero
-
200 gJuusto, leipäjuusto, rasvaa 17-23 %, vl