Juustoinen sienikeitto

4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2-3 dl esikäsiteltyjä, mietoja sieniä, esim. kantarellejä, haperoita, tatteja
2 rkl öljyä
3-4 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
150 g sulatejuustoa
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
hienonnettua persiljaa

  1. Hienonna sipuli ja esikäsitellyt sienet, hauduta niitä hetki öljytilkassa.
  2. Ripottele pinnalle vehnäjauhot, sekoita ja lisää maito joukkoon. Kuumenna sekoitellen.
  3. Lisää juusto ja liemikuutio, anna keiton kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
  4. Mausta keitto oman maun mukaan, ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.87 kg CO2 ekv
  • Energia 311 kcal/annos
  • Rasva 20 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
  • Proteiini 14.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21 g
  • Sokerit 11.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 1048.2 mg
  • Kalsium 473.3 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 7.7 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus