Juustoinen sienikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sieni_sienikeitto.jpg
Juustoinen sienikeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Kesä
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
1 sipuli
2-3 dl esikäsiteltyjä, mietoja sieniä, esim. kantarellejä, haperoita, tatteja
2 rkl öljyä
3-4 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
150 g sulatejuustoa
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
hienonnettua persiljaa
- Hienonna sipuli ja esikäsitellyt sienet, hauduta niitä hetki öljytilkassa.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhot, sekoita ja lisää maito joukkoon. Kuumenna sekoitellen.
- Lisää juusto ja liemikuutio, anna keiton kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
- Mausta keitto oman maun mukaan, ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Testattu Marttakeittiössä
0.87 kg CO2 ekv
- Energia 311 kcal/annos
- Rasva 20 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
- Proteiini 14.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21 g
- Sokerit 11.8 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 1048.2 mg
- Kalsium 473.3 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 7.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 gMustapippuri
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
3 rklPersilja
-
1/2 tlPaprikajauhe
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
150 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
8 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 rklRypsiöljy
-
80 gSieni tatti, hapero
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli