Juustoinen sienikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sieni_sienikeitto.jpg
-
Avainsanat:
- Kasvisruoat
- Kesä
- Munaton
- Sieniruoat
- Syksy
Valmistusohje
1 sipuli
2 dl esikäsiteltyjä, mietoja sieniä, esim. haperoita
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
100 g sulatejuustoa
1 kasvisliemikuutio rakuunaa paprikajauhetta hienonnettua persiljaa
- Hienonna sipuli ja sienet, hauduta niitä hetki öljytilkassa.
- Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita maito joukkoon.
- Lisää juusto ja liemikuutio, anna keiton kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
- Mausta keitto, ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
236
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 13.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
- Proteiini 12.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.8 g
- Sokerit 11.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 826.4 mg
- Kalsium 403 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 7.9 mg
Ainesosat
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
80 gSieni tatti, hapero
-
1 rklRypsiöljy
-
2 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
8 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
100 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
1 tlRakuuna, kuivattu
-
1/2 tlPaprikajauhe
-
3 rklPersilja