Valmistusohje

1 vaalea vuokaleipä

täyte:
1 iso tai 2 pientä tölkkiä ananasmurskaa
200 g sinihomejuustoa tai muuta voimakkaan makuista juustoa raasteena
100 g voita, margariinia tai tuorejuustoa
sitruunan mehua tai laimeaa liha/kasvislientä

päällyste:
1 dl liha- tai kasvislientä
1 paketti (250 g) sulatejuustoa
rouhittuja hasselpähkinöitä
viinirypäleitä

1. Tee haarukalla hienontamalla juustosta ja rasvasta tahna.
2. Leikkaa leipä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja poista kovat kuoret.
3. Kostuta viipaleet sitruunamehulla.
4. Levitä joka toiseen väliin juustotahnaa, joka toiseen ananasta. Neljästä leipäviipaleesta saat jo varsin näyttävän kakun. Kakun voi tehdä myös valmiiksi viipaloidusta vuokaleivästä.
5. Päällystettä varten kuumenna liha/kasvisliemi.
6. Paloittele sulatejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.
7. Levitä voi/leivinpaperi tarjoilualustalle kakkupaperin päälle ja nosta kakku sille.
8. Kaada juustoseos pinnalle. Levitä kuorrutusta myös reunoihin.
9. Peitä reunat pähkinärouheella.

Leikkaa voipaperin reunat joko saksilla tai terävällä leikkuuveitsellä.
Koristele vati viinirypäleillä tai muilla hedelmillä.

 

Ainesosat

  • 480 g
    Sekaleipä, maalaisviipaleet, viipaloitu, vaasan
  • 480 g
    Ananas, omassa liemessään
  • 200 g
    Juusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
  • 100 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
  • 1 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 1 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 250 g
    Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
  • 50 g
    Pähkinä, hasselpähkinä
  • 100 g
    Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma

Reseptin ravintosisältö

Energia 360 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.6 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 275.8 mg
  • Natrium 815.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Sokerit 8.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.5 g
  • Proteiini 14.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.5 g
  • Rasva 19.2 g

Katso video

Jaa sivu