Juustoiset haukipihvit

Ruotoiseksi mielletty hauki on mainio kalamurekemassan raaka-aine. Haukifileet voi jauhaa monitoimikoneella, tai voit pyytää kauppiasta jauhamaan ne. Jauhettua haukea voi saada myös hyvin varustetuista kalatiskeistä.

6 annosta

Valmistusohje

800 g nahatonta haukifileetä
250 g juoksevaa sulatejuustoa
1 dl (ruis)korppujauhoja
puoli ruukkua ruohosipulia
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria


Lisäksi
2 rkl rypsiöljyä tai margariinia

  1. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.
  2. Kuumenna pannulla rasvaa ja kypsennä pieni koepihvi. Maista, ja lisää massaan tarvittaessa mausteita.
  3. Kostuta kädet ja muotoile massasta 16–24 pihviä sen mukaan, minkä kokoisia pihvejä haluat. Kuumenna rasvaa pannulla ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi, n. 5 minuuttia per puoli. Tarkista kypsyys.
  4. Tarjoa esimerkiksi viljalisäkkeen tai perunamuusin kanssa.
Hiilijalanjälki
1.4 kg CO2 ekv
  • Energia 262 kcal/annos
  • Rasva 11.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Proteiini 32.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.3 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 474.3 mg
  • Kalsium 312.7 mg
  • Rauta 0.7 mg

Vinkki: Halutessasi voit paistaa haukipihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pihveihin voi käyttää myös särkikaloja tai madetta!

Testattu Marttakeittiössä