Juustoiset haukipihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/01/martat_kala_aineisto_juustoiset_haukipihvit_vaaka_h_pienennetty.jpg
Juustoiset haukipihvit
Ruotoiseksi mielletty hauki on mainio kalamurekemassan raaka-aine. Haukifileet voi jauhaa monitoimikoneella, tai voit pyytää kauppiasta jauhamaan ne. Jauhettua haukea voi saada myös hyvin varustetuista kalatiskeistä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
800 g nahatonta haukifileetä
250 g juoksevaa sulatejuustoa
1 dl (ruis)korppujauhoja
puoli ruukkua ruohosipulia
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
Lisäksi
2 rkl rypsiöljyä tai margariinia
- Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.
- Kuumenna pannulla rasvaa ja kypsennä pieni koepihvi. Maista, ja lisää massaan tarvittaessa mausteita.
- Kostuta kädet ja muotoile massasta 16–24 pihviä sen mukaan, minkä kokoisia pihvejä haluat. Kuumenna rasvaa pannulla ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi, n. 5 minuuttia per puoli. Tarkista kypsyys.
- Tarjoa esimerkiksi viljalisäkkeen tai perunamuusin kanssa.
1.4 kg CO2 ekv
- Energia 262 kcal/annos
- Rasva 11.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
- Proteiini 32.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.3 g
- Sokerit 1.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 474.3 mg
- Kalsium 312.7 mg
- Rauta 0.7 mg
Vinkki: Halutessasi voit paistaa haukipihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pihveihin voi käyttää myös särkikaloja tai madetta!
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
50 gJauho, jauhoseos, sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe
-
250 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
800 gHauki