Juustokasvispiirakka

25 annosta

Valmistusohje

Uunipellillinen, n. 25 palaa

Pohja:
2,5 dl perunasosejauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
250 g margariinia
5 dl vettä

Täyte:
4-5 porkkanaa
100 g purjoa
1 sipuli
250 g kesäkurpitsaa
1 paprika
ruokaöljyä paistamiseen
1 tl mustapippurirouhetta
1 rkl oreganoa tai muuta yrttimaustetta
3 kananmunaa
3 dl kevytkermaa
200 g juustoraastetta

1. Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon ja sekoita käsin keskenään.
2. Nypi rasva joukkoon. Lisää vesi käsin sekoittaen. Taputtele taikina jauhoisin käsin leivinpaperin päälle pannulle. Levitä taikinaa myös reunoille.
3. Paista pohjaa 200°C asteen lämmössä noin 10 minuuttia.
4. Valmista täyte sillä aikaa. Kuori porkkanat ja sipuli, ota paprikasta siemenet pois.
5. Halkaise ja huuhdo purjo.
6. Kuutioi tai suikaloi kasvikset ja paista öljyssä kattilassa kunnes ne hiukan pehmenevät.
7. Mausta ja ota kattila levyltä.
8. Levitä kasvikset esipaistetun pohjan päälle.
9. Riko munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita kerma joukkoon. Kumoa kerma-munaseos kasvisten päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
10. Jatka paistamista 200°C:ssa noin 20-30 minuuttia.

Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
  • Energia 197 kcal/annos
  • C-vitamiini 17.9 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 126 mg
  • Natrium 269.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.9 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Rasva 13.9 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus