Ainesosat

  • 2 rkl
    Voi
  • 3 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 3 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 273 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.8 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 315.5 mg
  • Natrium 490.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 3.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
  • Proteiini 16.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
  • Rasva 19.2 g

Valmistusohje

2 rkl rasvaa
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
1/4 tl valko- tai mustapippuria
4 munaa

1. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot.
2. Lisää jauho-rasvaseokseen kylmä maito. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna sen kiehua hiljalleen noin 5 minuutin ajan.
3. Lisää juustoraaste ja mausta kastike.
4. Erota keltuaiset valkuaisista ja lisää ne yksitellen vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen hyvin sekoittaen.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahto muihin aineisiiin varovasti nostellen.
6. Kaada kohokastaikina voideltuun korkearunaiseen uunivuokaan ja paista uunin alatasossa 175°C lämmössä 40-50 minuuttia.

Vältä uunin avaamista etenkin paistamisen alkuvaiheessa, sillä kohokas saattaa laskea.
Tarjoa kypsä kohokas välittömästi.

Jaa sivu