Ainesosat

  • 3 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 40 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 2 1/2 tl
    Leivinjauhe
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 50 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 2 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 30 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 171 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 263.9 mg
  • Natrium 300.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.4 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Rasva 9.3 g

Valmistusohje

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl juoksevaa margariinia tai 50 g margariinia tai voita
2 dl kermaviiliä

Täyte:
1 muna
2 dl juustoraastetta

Voiteluun: munaa
Pinnalle: juustoraastetta tai seesaminsiemeniä

1. Sekoita vehnäjauhot, juustoraaste, suola ja leivinjauhe kulhossa.
2. Lisää joukkoon rasva ja kermaviili. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina kahtee osaan. Pyöritä palat palloiksi.
4. Kauli pallot ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
5. Jaa levyt 6-8 yhtä suureen osaan kolmioiksi.
6. Sekoita täytteet aineet taikinakulhossa. Jaa täyte kolmioiden leveään päähän.
7. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille.
8. Voitele sarvet munalla ja ripota päälle juustoraastetta tai siemeniä.
9. Paista sarvia 225°C:ssa 15-20 minuuttia.

Tarjoa lämpiminä.

Jaa sivu