K-kerrosleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/k-kerrosleipa1.jpg
K-kerrosleipä
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
yhdelle
2 palaa kokojyväleipää
sinappia tai ketsuppia
2 viipaletta kinkku- tai kalkkunaleikkelettä
1 ananasviipale
1 dl juustoraastetta
oreganoa
1. Voitele leipäpalat ohuelti sinapilla tai ketsupilla.
2. Nosta toiselle leivälle leikkeleviipaleet ja valutettu ananasrengas.
3. Peitä juustoraasteella ja ripottele oreganoa päälle. Nosta toinen leipä kanneksi.
4. Lämmitä leipiä uunin yläosassa 225 asteessa noin 5 minuuttia kunnes juusto sulaa ja leivät ovat rapeita.
Mikrossa leivät valmistuvat täydellä teholla 1–2 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.87 kg CO2 ekv
- Energia 399 kcal/annos
- Rasva 17.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.4 g
- Proteiini 23.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40.2 g
- Sokerit 8.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 698.3 mg
- Kalsium 415.8 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 16.9 mg
Pääraaka-aineet
-
0.2 tlOregano, kuivattu
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
55 gAnanas, kuorittu
-
20 gKokolihaleikkele, korppukinkku, rasvaa 3 %
-
1 rklSinappi
-
2 keskikokoinen annos (30.0 g)Sekaleipä, jyväisät perheviipaleet, oululainen