K-kerrosleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/k-kerrosleipa1.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Junnukokki (lapsille)
- Munaton
Valmistusohje
yhdelle
2 palaa kokojyväleipää
sinappia tai ketsuppia
2 viipaletta kinkku- tai kalkkunaleikkelettä
1 ananasviipale
1 dl juustoraastetta
1. Voitele leipäpalat ohuelti sinapilla tai ketsupilla.
2. Nosta toiselle leivällä leikkeleviipaleet ja ananasrengas.
3. Peitä juustoraasteella ja nosta toinen leipä kanneksi.
4. Lämmitä leipiä uunin yläosassa noin 5 minuuttia kunnes juusto sulaa ja leivät ovat rapeita.
Mikrossa leivät valmistuvat täydellä teholla 1–2 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 16.8 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 414.3 mg
- Natrium 698.3 mg
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Sokerit 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40.1 g
- Proteiini 23.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.4 g
- Rasva 17.4 g
Ainesosat
-
2 keskikokoinen annos (30.0 g)Sekaleipä, jyväisät perheviipaleet, oululainen
-
1 rklSinappi
-
20 gKokolihaleikkele, korppukinkku, rasvaa 3 %
-
55 gAnanas, kuorittu
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima