Valmistusohje

Neljälle

2 dl vettä
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 rkl hienoa sokeria
6 dl maitoa

1. Mittaa kattilaan vesi, kaakaojauhe ja sokeri.
2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Lisää maito ja kuumenna.

Lusikallinen kermavaahtoa tekee kaakaoannoksesta juhlavan.

Vinkit
  • Lisämakua kaakaoon antavat esimerkiksi ¼ tl kanelia, vaniljasokeria tai inkivääriä.
  • Korvaa puolet maidosta kookosmaidolla, jos pidät kookoksen mausta. Myös soijamaito sopii juomaan mainiosti.
  • Latinalaiskaakao syntyy sulattamalla lämpimään maitoon kaakaon sijasta 30 g tummaa suklaata ja mausteeksi pikkuripaus chilijauhetta.

Reseptin ravintosisältö

Energia 111 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 186.4 mg
  • Natrium 65.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 13.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
  • Proteiini 5.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 3.5 g
Jaa sivu