Valmistusohje

400 g keräkaalia tai savoijinkaalia
1 pieni (300 g) kukkakaali
1 (250 g) parsakaali
1 tuore punainen chili
2 rkl öljyä
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai 0,5 tl kuivattua
1 tl juustokuminaa
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 dl kookosmaitoa
1–2 tl suolaa
0,5 limetin tai 2 rkl sitruunamehua
tuoretta korianteria

  1. Leikkaa kaali 0,5 -1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi.
  2. Irrota kukkakaalin ja parsakaalin kukinnot. Viipaloi parsakaalin varret ohuiksi.
  3. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto.
  4. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chili, inkivääri, juustokumina sekä seesaminsiemenet. Kuumenna mausteita hetki. Seesaminsiemenet saavat hieman jopa paahtua.
  5. Lisää kookosmaito ja anna kiehahtaa.
  6. Lisää kattilaan kukkakaalit ja vähennä lämpöä.
  7. Anna hautua hetki ennen kuin lisäät kattilaan myös parsakaalit ja kaalisuikaleet. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes kukka- ja parsakaali on rapsakan kypsää ja kaali vielä kauniin vihertävää.
  8. Sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  9. Mausta suolalla ja limetin tai sitruunan mehulla sekä tuoreella korianterilla.
  10. Tarkista maku.

Ainesosat

  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 400 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 300 g
    Kukkakaali
  • 250 g
    Parsakaali, brokkoli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 5 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1/2 dl
    Seesaminsiemen, kuorineen
  • 2 dl
    Kookosmaito
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Korianterin lehdet
  • 1 tsp, whole
    Kuminan siemenet
  • 1 kpl
    Chili, vihreä, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 287 kcal/annos
  • Rasva 22.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.4 g
  • Proteiini 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.6 g
  • Sokerit 9.2 g
  • Kuitu, kokonais- 8 g
  • Natrium 911.7 mg
  • Kalsium 179.1 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • C-vitamiini 174.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu