Kaali-kookospata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kaalikookoskyss_linssipatanetti.jpg
Kaali-kookospata
Valmistusohje
400 g keräkaalia tai savoijinkaalia
1 pieni (300 g) kukkakaali
1 (250 g) parsakaali
1 tuore punainen chili
2 rkl öljyä
1 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai 0,5 tl kuivattua
1 tl juustokuminaa
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 dl kookosmaitoa
1–2 tl suolaa
0,5 limetin tai 2 rkl sitruunamehua
tuoretta korianteria
- Leikkaa kaali 0,5 -1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi.
- Irrota kukkakaalin ja parsakaalin kukinnot. Viipaloi parsakaalin varret ohuiksi.
- Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chili, inkivääri, juustokumina sekä seesaminsiemenet. Kuumenna mausteita hetki. Seesaminsiemenet saavat hieman jopa paahtua.
- Lisää kookosmaito ja anna kiehahtaa.
- Lisää kattilaan kukkakaalit ja vähennä lämpöä.
- Anna hautua hetki ennen kuin lisäät kattilaan myös parsakaalit ja kaalisuikaleet. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes kukka- ja parsakaali on rapsakan kypsää ja kaali vielä kauniin vihertävää.
- Sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Mausta suolalla ja limetin tai sitruunan mehulla sekä tuoreella korianterilla.
- Tarkista maku.
0.79 kg CO2 ekv
- Energia 287 kcal/annos
- Rasva 22.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.4 g
- Proteiini 8.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.6 g
- Sokerit 9.2 g
- Kuitu, kokonais- 8 g
- Natrium 911.7 mg
- Kalsium 179.1 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 174.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/3 dlSitruunamehu
-
400 gValkokaali, keräkaali
-
300 gKukkakaali
-
250 gParsakaali, brokkoli
-
2 rklRypsiöljy
-
5 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1/2 dlSeesaminsiemen, kuorineen
-
2 dlKookosmaito
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlKorianterin lehdet
-
1 tsp, wholeKuminan siemenet
-
1 kplChili, vihreä, tuore